Blog

26 juni 2021

Proef! 3x Bodega De Moya

Wie mij inmiddels een beetje kent, weet dat ik dol ben op Spanje en Spaanse wijnen! En oh boy, wat heb ik nu toch weer een heerlijke wijnen mogen proeven… Het bij Valencia gevestigde wijnhuis De Moya heeft topwijnen voor een mooie prijs. Lees mijn proefnotities over Tibó, Diego en Tibó Rosado!


1 november 2020

Proef! 2x Bobal: typisch Spaans rood

De herfst… ik houd er zo van! De natuur wordt rustig en verandert in rode, oranje en gele tinten. Ik keer steeds meer naar binnen; letterlijk én figuurlijk. Op zoek naar de mooiste rode wijnen om van te genieten als het koud en nat is buiten. Want rode wijn warmt je op. Daarom koos ik onlangs voor twee Spaanse wijnen, gemaakt van de inheemse druif Bobal. Fruitig met zachte tannines en een beetje kruidigheid. Past perfect bij de herfst, niet?


6 september 2020

Proef! Twee Griekse wijnen voor de gevorderde w(f)ijnproever

In deze Proef! beoordeel ik twee heel bijzondere Griekse wijnen. Griekenland is als wijnland redelijk onbekend bij het grote publiek. Maar als er iemand is die hier alles over weet, is het wel Ioannis Mylothridis! Hij runt de webshop Oenopolis.vin.

Ik ontving onder meer een witte wijn uit Santorini en een rosé uit het noorden van Griekenland. Twee eigenzinnige wijnen die mijn smakenpalet behoorlijk hebben wakker geschud…


3 augustus 2020

5x wijnland Italië

Dat we deze zomer niet of nauwelijks op vakantie kunnen vanwege corona, mag ons er niet van weerhouden af en toe weg te dromen bij mooie vakantieoorden! Na mijn blogpost over wijnland Spanje, is het dit keer de beurt aan een ander prachtig land aan de Middellandse Zee…

Aan de hand van vijf typische kenmerken neem ik je (virtueel) mee naar wijnland Italië.


9 juli 2020

Proef! Twee Italiaanse beauty’s van De WijnHertog

Een nieuwe maand, dus tijd voor een nieuwe Proef! Van webshop De WijnHertog ontving ik maar liefst vier mooie flessen wijn. Allen van hetzelfde Siciliaanse wijnhuis Paolo Calì.

In deze review staan twee daarvan op het ‘proefmenu’: de BLUES Grillo (2018) en de MOOD Frappato Spumante Ancestrale (2018).


4 juli 2020

Wijnclub Grand Cru: oude versus nieuwe wijnwereld

Hoe leuk is het om als wijnliefhebber lid te zijn van een wijnclub?! In groepsverband wijn proeven en nieuwe smaken ontdekken is niet alleen gezellig, maar ook nog eens leerzaam. Sinds januari 2020 ben ik lid van Wijnclub Grand Cru, onder leiding van Smaakvermaak (Margret Weijers) in Limmen. Samen met mijn moeder, die net zo’n wijnliefhebber is als ik!

Op maandagavond 22 juni stond de proefavond in het teken van oude versus nieuwe wijnwereld. Ik nam een Zuid-Afrikaanse Chenin Blanc mee.


18 juni 2020

10 tinten rood

Niet ‘50 shades of grey’, nee… 10 tinten rood! De ene rode wijn is de andere niet. Er bestaan zoveel blauwe druivenrassen met verschillende kenmerken en smaken. Als wijnliefhebber is het een must om verschillende druiven te leren kennen. Zo kun je ze namelijk steeds beter herkennen wanneer je wijn proeft.

Om je op weg te helpen, zet ik tien blauwe druivenrassen op een rijtje die je móet kennen!


4 juni 2020

Proef! Twee pareltjes van Luxury Wines

Tijd voor een eerste rubriek op mijn blog! In ‘Proef!’ beoordeel ik wijnen. Soms één mooie fles, soms twee of drie. Om zelf van te leren en te oefenen met goed proeven. Want het is nog best lastig om aroma’s te duiden… Maar ook om jou als lezer mee te nemen in mijn proefnotities en het uiteindelijke oordeel. Welk cijfer geef ik de wijn?

In deze Proef! beoordeel ik twee wijnen van de webshop Luxury Wines: een Pinot Grigio uit Veneto / Friuli-Venezia Giulia, Italië en een Aglianico uit Campania, Italië.


23 mei 2020

5x wijnland Spanje

Vamos! Salud! Het land van de tapas, mooie stranden, hippe steden en producten als olijfolie, sinaasappels en natuurlijk… wijn. Ik heb het over Spanje! Olé! Ik ben een echte Spanje-fan. De gastvrije mensen, het heerlijke eten en drinken, de warmte en natuurlijk de prachtige taal. Het kan daarom ook niet anders dan dat ik mijn blog HoeWatWijn lanceer met een verhaal over dit prachtige land! Aan de hand van vijf typische kenmerken neem ik je (virtueel) mee naar wijnland Spanje.


%d bloggers liken dit: